28 Şubat 2016 Pazar

Akarsuyun Günceli


Evet sevgili dostlar, hepinize iyi pazarlar. Yılların suç ortakları Ashiya ve Bugiboo yine boş durmaktan sıkıldı ve yine kıyıda köşede kalmış, okunmayı sonuna kadar hak eden bir - iki mangaya el atmaya karar verdi. Her ikimiz de akarsuyun kıyısından yeni bir başlangıçla sizlere selam ediyoruz, tekrar merhaba.

Bizi ilk kez görenler için kısaca biz kimiz ondan bahsedelim: biz başta Kotonaru ve Japan-Fans çeviri gruplarında yıllardır beraber çalışmış iki suç ortağıyız. En uzun süre beraber çalıştığımız seri olan Kuroko no Basket'in bitiminden sonra birimiz (Bugiboo), çevimenliğini profesyonel seviyelere taşıdığı için, diğerimiz (Ashiya) de yorulduğu için fan çevirisi işini bırakma kararı almıştık fakat akıntı bizi tekrar buraya getirdi. Zamanı ve kaderi doğasından ötürü (kimi zaman çetin ve fırtınalı, kimi zaman sakin ve duru olması; kimi zaman sizi bilmediğiniz ufuklara çıkarırken, kimi zamansa sizi döndürüp dolaştırıp aynı noktaya getirmesi) suya benzettiğimiz için grubumuzun adını Türkiyemizin değeri bilinmeyen müzisyen, şair ve bestecilerinden Tunay Bozyiğit'in "Gitmek her akarsuyun yazgısıdır" dizelerinden esinlenerek Kawa no Unmei (Akarsuyun Yazgısı) koyduk. 

İlk güncelimizde birkaç hususu belirtelim: Öncelikle sabit bir güncel günümüz yok, bölüm yaptıkça koyacağız. İki, en fazla üç seri ile yolumuza devam edeceğiz ekibi olabildiğince küçük tutacağız (bir tane balon silici bulmayı düşünüyoruz ikimiz dışında), haliyle eski Kotonaru günlerimiz kadar bereketli güncellerimiz olmayacaktır ama elimizden geleni yapacağız.

Bir sonraki güncelde görüşmek üzere, esen kalın.

Kohinata Minoru 35

Çeviri: Bugiboo
Düzenleme: Ashiya

4 yorum:

  1. elinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Daha önceleri tanıyorduk ama şimdi böyle bir açıdan farklı bir adım atarak devam etmeniz herkesi sevindirmiştir, en azından herkesten kastı az çok tanıyanlar diyelim... Bunun dışında isim seçimi güzel olmuş, şarkıyı bilmiyorum ama dinleyeceğim.

    Kohinata Minoru serisini okumadım, her ne kadar seriyi bilsem de okumadan bilmek de pek olmuyor canım...

    Hadi bakalım, bana keyifli okumalar -umarım erkenden başlayabilirim- ve size de kolay gelsin. Tekrardan hoş geldiniz.

    Elinize sağlık.

    - CloudT

    Ek: Güncelinizi 1. mesajda yazan arkadaşımız Nadir Öztürk sayesinde fark edip, sosyal medya hesaplarımızda duyurmuş bulunuyoruz. Umarım, sakıncası yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakıncası yok, hatta daha fazla kişiye ulaşmamızı sağladığınız için minnetarız bile denilebilir.

      Kohinata çok değerli bir spor serisi bizce, ayrıca türünün nadir örneklerinden; seinen içerikli spor serisi pek yok. Umarız ki okur ve seversin.

      -Bugiboo

      Sil
  3. Çeviri için çok teşekkürler. Spor içerikli anime ve mangalara bayılıyorum. Antremandan önce insanı havaya sokuyorlar. 30. bölümden önceki bölümleri nereden bulabiliriz aceba?

    YanıtlaSil